Nederlandstalige Muziekquiz

Het was een primeur voor uw trouwe reporter, voor de eerste keer in mijn vijf-jarige QuizWitz carrière stond ik zelf op het podium te presenteren. Samen met m’n pa Paul. Als tweede primeur was het ook de eerste quiz die ik deels zelf in elkaar gestoken had, dus het was tweemaal spannend.

De quiz bevatte zo’n 90 geluidsfragmenten en was daarmee zowat de grootste quiz die we ooit opgestart hebben. Technische problemen bleven gelukkig helemaal uit en alles verliep op rolletjes.

We hebben voor de eerste keer onze ’traditional rounds’ ingezet, wat inhoudt dat spelers antwoorden kunnen aanpassen tot de ronde voorbij is, naar analogie met het ‘rondeblad’ dat je afgeeft na elke ronde. Dat bleek best wel een schot in de roos.

De opkomst was niet bijzonder groot, een zaterdag namiddag lijkt toch niet het beste moment te zijn om een quiz te organiseren (of we missen de credibiliteit). Al bij al werd het toch een gezellige namiddag … en best wel een bitsige strijd in de top 3. “Hé Lekkere Beesten” zakte in de eerste rondes naar de vierde plaats, maar kon daarna de eerste plaats wegkapen, gevolgd door “Kaat en Co” op de tweede plaats en “Freddy Wally” op de derde.

De muziekquiz blijft voorlopig een eenmalig evenement, maar wat wel duidelijk werd is dat het QuizWitz systeem zich uitermate goed leent voor deze technisch zware quizzen. Een deejay of regie was niet nodig, alle geluidsfragmenten begonnen vanzelf op het juiste moment.

De eindstand kan je zoals steeds op de website vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.